Lakvloeren

Home / Lakvloeren

Bij een lakvloer zorgt de aangebrachte laklaag voor bescherming van het hout. Met reiniging en onderhoud zorgt u ervoor dat deze beschermlaag in topconditie blijft en een lange levensduur van de vloer verzekerd is. Met een beetje aandacht en de juiste producten (en hulpmiddelen) blijft de vloer zonder al te grote inspanningen tevens mooi, schoon en hygiënisch.

“Dagelijkse” reiniging

Voor “dagelijkse” reiniging gebruikt u: Leha Clean Normale dagelijkse reiniging van een gelakte parketvloer kan eenvoudig door de vloer te stofzuigen (in borstelstand of eventueel voorzien van een speciale harde vloeren borstel) of met een stofwisser voorzien van stofwisdoekjes.

Verder kan een gelakte parketvloer tussendoor worden gereinigd met in water opgeloste Leha Clean speciaalreiniger. Dit middel lost vuil en vet op en verwijderd eenvoudig de meeste vlekken. NB: Leha Clean is ook goed te gebruiken voor tegels, ramen en kunststofvloeren.

Periodiek intensief reinigen

Voor intensieve reiniging gebruikt u: Leha Remover Is de vloer flink vervuild, bijvoorbeeld door een feestje of achterstallig onderhoud, dan kunt u de vloer het beste intensief reinigen. Dit is tevens de voorbehandeling voor het aanbrengen van een nieuwe polishlaag.

Voor onderhoud gebruikt u:

  • Leha Easy Polish
  • Leha Antislip Polish
  • Leha Master Polish

Door een laag polish aan te brengen op de vloer blijft de laklaag in optimale conditie en is een goede bescherming gewaarborgd. Met een polish beschermt u dus in feite de basisbeschermlaag. Vervolgens slijt de aangebrachte laag polish in plaats van laklaag. Verder heeft een polish een goede zogenaamde corrigerende werking, dat wil zeggen dat kleine krassen en beschadigingen worden opgevuld.

 

Welke Polish past bij mij?

Finish

De Leha polish producten onderscheiden zich onder meer op glansgraad. Deze glansgraad loopt van glans, zijdemat, mat naar extra mat. Kies de finish die u wenst.

Slijtvastheid

Alle Leha producten geven een goede bescherming. Wilt u een super slijtvaste bescherming dan kiest u voor een Master Polish product. Dit product vraagt wel iets meer aandacht bij het aanbrengen op de vloer dan de overige producten.

Antislip

Leha heeft ook een product ontwikkeld waarmee u een antislip laag aanbrengt. Vindt u dit belangrijk dan kiest u voor de Leha Antislip Polish.

 

Hoe vaak onderhoud uitvoeren?

Het aanbrengen van een nieuwe polishlaag moet een aantal keren per jaar gebeuren. Hoe vaak is niet precies aan te geven, omdat dit beïnvloed wordt door uw gezinssituatie en leefgewoonte. Een gemiddelde richtlijn op basis van ervaringen is:

  • Master Polish gemiddeld 1 – 2 keer per jaar
  • Easy Polish 3 tot 5 keer per jaar
  • Anti-Slip Polish 3 tot 5 keer per jaar

Wanneer nieuw onderhoud nodig is, kunt u makkelijk zelf beoordelen. U moet daarbij letten op zichtbare slijtage van de polish. Constateert u dat de vloer op veel plaatsen dof / schraal geworden is, dan vraagt de vloer om een nieuwe behandeling. Vanzelfsprekend treedt dit met name op op plaatsen waar u veel zit en/of loopt.

Let op! Gebruik alleen reinigingsmiddelen die geschikt zijn voor houten vloeren en dus niet de normale huishoudelijke producten. Deze kunnen namelijk de onderhoudslaag of laklaag beschadigen en er bestaat een risico dat de vloer verkleurt. Ook is de kans aanwezig dat een nieuwe laag Polish slecht hecht.

Deze tekst is overgenomen van Leha Care voor onderhoud van lakvloeren.