Olievloer

Home / Olievloer

Advies onderhoud olievloeren met onderhoudsolie

Bij een (nieuwe) parketvloer zal u doorgaans geadviseerd zijn deze te onderhouden. Vloeren welke zijn afgewerkt met Lecol Impregneerolie kunt u onderhouden met was of onderhoudsolie. Door het regelmatig aanbrengen van een was of olielaag zult u de vloer voor vele jaren een mooi uiterlijk geven. Daarnaast bespaart u geld door het grote onderhoud (kaal schuren en opnieuw afwerken) Meestal voor vele jaren uit te stellen.Het aanbrengen van olie of waslagen dient zeer secuur te gebeuren. Dit advies geldt voor de olie producten.

Oliesysteem

Bij dit type olievloer zorgt de aangebrachte olielaag voor bescherming van het hout. Met reiniging en onderhoud zorgt u ervoor dat de vloer in topconditie blijft. Een beetje aandacht en gebruik van de juiste producten (en hulpmiddelen) zorgen er tevens voor dat de vloer zonder grote inspanningen tevens mooi, schoon en hygiënisch blijft.

Reiniging en onderhoud

In de eerste 2 à 3 weken de impregneerolie volledig laten doorharden en dus alleen vegen of stofzuigen. Geen vocht op de vloer en ook geen kleden plaatsen.

“Dagelijkse” reiniging

Normale dagelijkse schoonmaak van een met olie behandelde parketvloer kan eenvoudig door deze regelmatig te stofzuigen (in borstelstand of eventueel voorzien van een speciale parketborstel) of met een stofwisser voorzien van stofwisdoekjes. Stof en vuil werken als schuurpapier en dienen daarom direct verwijderd te worden. Bij vlekken de vloer lichtvochtig reinigen met Lecol Soap OH23 of Lecol Clean OH49.

 

Periodiek intensief reinigen

Bij intensief gebruik van de vloer kan

ernstige(re) vervuiling optreden.
Reinig in dat geval de vloer met Lecol Intense Cleaner OH27. Deze producten zijn namelijk uitstekend geschikt voor het reinigen van een olievloer. Het product dringt dieper door in het vloeroppervlak waardoor een diepere en dus meer intensieve reiniging plaatsvindt.

Onderhoud

Het onderhoud dient men uit te voeren met OLIEFRIS . Het product dun en gelijkmatig aanbrengen middels een doek en gelijk droog wrijven. Droogtijd 2 tot 3 uur afhankelijk van de klimatologische omstandigheden. De vloer is begaanbaar als deze nietmeer plakkerig aanvoelt. Frequentie: 1 a 2 maal per jaar en kan ook plaatselijk worden aangebracht.

Let op!

Gebruik alleen reinigingsmiddelen die geschikt zijn voor geoliede houten vloeren en dus niet de normale huishoudelijke producten. Deze kunnen namelijk de onderhoudslaag beschadigen en er bestaat een risico dat de vloer verkleurt. Ook bestaat er dan de kans dat een nieuwe laag onderhoudsolie slecht hecht. Te veel vocht zal tot zwelling en verkleuring van de vloer kunnen leiden. Dit kan onherstelbareschade aan uw parketvloer te weeg brengen.