De mobiele showroom in Hoofddorper Courant

Home / Uncategorized / De mobiele showroom in Hoofddorper Courant

http://hcnieuws.nl/zakelijk/maak-kennis-met-mobiele-vloeren-showroom-van-chalet-parket-456856

HOOFDDORP Paul Kalisvaart, de man achter Chalet Parket, heeft een manier gevonden om zijn werk als parketteur met nog meer plezier te doen dan de afgelopen 40 jaar. Zijn oplossing? In plaats van dat mensen naar hem toe komen om meer te weten over houten vloeren, gaat hij naar de mensen zelf toe. Hoe hij dat doet? Met een rijdende showroom, vol met voorbeelden van houten vloeren, vloeren van laminaat of PVC.

Sinds april heeft hij deze grote verandering doorgevoerd: van een showroom in Haarlem die hij 25 jaar heeft gehad, naar een showroom op wielen. Ruim twee maanden later weet hij het zeker – het is een gouden greep. Niet alleen voor hem zelf, maar veel meer nog voor de klant die op zoek is naar informatie over het leggen en onderhouden van een vloer van hout, laminaat of PVC.

“Mijn nadrukkelijke wens is altijd geweest om klanten zo goed en zo volledig mogelijk te informeren. Dat betekende wel eens dat ze twee keer naar de showroom moesten komen voordat er een definitieve keus gemaakt kon worden en dat er nog een huisbezoek bij kwam voor bijvoorbeeld het inmeten. Dat hoeft op zich geen bezwaar te zijn, maar als gevolg van een aantal verkeersmaatregelen in de binnenstad van Haarlem is het de afgelopen jaren steeds moeilijker geworden om naar de showroom te komen. Dat wil je je klant niet aandoen, vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar een oplossing waar iedereen mee geholpen zou zijn.”

Het werd na veel tekenen, passen en meten en overleggen (vooral met Hans Imanse van Imanse aanhangwagens en caravans in Aalsmeer) een aanhangwagen met daarop een op maat gemaakte showroom, oftewel de mobiele showroom van Chalet Parket, met ontvangstruimte, veel natuurlijk daglicht en één wand met maar liefst ruim 100 verschillende voorbeelden van parket-, laminaat- en PVC vloeren. Die voorbeelden zijn zo klein (100 x 60 cm) dat ze makkelijk mee naar binnen genomen kunnen worden, maar gelijk zo groot dat ze een goed beeld kunnen geven van het eindresultaat in de woning zelf.

“De voordelen zijn legio”, aldus Paul die nog elke keer geniet van de reacties van mensen zodra hij zegt dat hij naar ze toe komt. “En dan die verbaasde gezichten zodra ze de rijdende showroom instappen.”

“Eén van de grote voordelen is dat ik naar de mensen toe kan komen op een tijdstip dat het hun goed uitkomt. Vervolgens heb ik in de showroom meer dan 100 voorbeelden die naar binnen kunnen om te laten zien hoe een vloer er uit kan zien. Daar komt bij dat ik meteen advies kan geven en kan ingaan op vragen. Tot slot zijn er nog de meer technische aspecten waar ik ook naar kan kijken. Oppervlakte van de vloer, is er wel of geen tussenvloer nodig om het geluid te dempen. Moet de originele vloer nog bewerkt worden en hoe zit het met de vochtigheidsgraad. Daar kan meteen naar gekeken worden, waardoor de offerte direct op maat is.”

“Nogmaals”, gaat hij verder, “service en kwaliteit zijn heel belangrijk. Met de rijdende showroom bied je het gemak om thuis een nieuwe vloer uit te zoeken met het advies van de vakman die 40 jaar ervaring heeft.”

Wie zelf kennis wil maken met de rijdende showroom – Chalet Parket is van 15 t/m 17 juni aanwezig tijdens het Concours Hippique in het Haarlemmermeerse Bos. Voor meer informatie over Chalet Parket dat nieuwe vloeren legt en tevens bestaande parketvloeren schuurt en repareert(023) 532 17 44 en www.chaletparket.nl. Chalet Parket, gevestigd aan de Rijnlanderweg 1001 te Hoofddorp, is aangesloten bij CBW erkend wonen.