Chalet Parket Rotonde

Chalet Parket heeft de rotonde Nieuwe Bennebroekerweg – Deltaweg in Hoofddorp geadopteerd. We willen deze rotonde opfleuren en de bewoners en bezoekers van de Haarlemmermeer een bloemenzee aanbieden.

Wie zijn wij: Wij zijn de medewerkers van Chalet Parket uit Hoofddorp. Wij leggen al 43 jaar traditionele parketvloeren, lamel-, laminaat- , PVC- en plankenvloeren in de Haarlemmermeer en Haarlem e.o. Chalet Parket komt met een mobiele showroom vol vloeren op afspraak bij u thuis.

Waarom : Wereldwijd neemt de biodiversiteit af en ook in de Haarlemmermeer. De afgelopen 25 jaar is een groot deel van de insecten uit ons landschap verdwenen. Insecten zijn van groot belang voor ons ecosysteem: zij zijn de bestuivers van de inheemse planten en vormen de voedselbron voor veel dieren.

Hoe: Chalet Parket gaat de rotonde inzaaien met veel verschillende bloemen voor de vlinders, kevers en solitair levende wilde bijen en hommels. (Er wordt geen bijenkast geplaatst voor honingbijen). De rotonde ligt op de grens van stedelijk en landelijk gebied in de Haarlemmermeer en kan zo een groene corridor vormen. Met hulp van het NMCX, de gemeente Haarlemmermeer en  andere partijen hebben wij een beplantingsplan opgesteld voor een grotere biodiversiteit.
Wij hebben gekozen voor het zaaien van inheemse kleurrijke meerjarige bloemen met veel stuifmeel en nectar. Omdat de rotonde niet toegankelijk is voor mensen, kunnen we ook kwetsbare bloemensoorten zaaien.

Wanneer: In mei en juni 2021 wordt de rotonde ingezaaid. We gaan via een fotoverslag op ons Instagram account en op onze website bijhouden hoe de rotonde tot bloei komt. Als u straks mooie foto’s heeft van de bloeiende rotonde, dan zouden wij het leuk vinden als u de foto’s stuurt aan: info@chaletparket.nl.
U kunt hier ook terecht met uw vragen of opmerkingen.

Klik hier om de video te bekijken

Deel dit bericht:

rotonde satelliet gereed 216x300