Chalet Parket Rotonde

Chalet Parket heeft de rotonde Nieuwe Bennebroekerweg – Deltaweg in Hoofddorp geadopteerd in 2021. We hebben deze rotonde opgefleurd met meer dan 35 soorten inheemse bloemen en kruiden. Zo bieden wij de bewoners en bezoekers van de Haarlemmermeer een bloemenzee aan.

Wie zijn wij: Wij zijn de medewerkers van Chalet Parket uit Hoofddorp. Wij leggen al 45  jaar traditionele parketvloeren, lamel-, laminaat- , PVC- en plankenvloeren in de Haarlemmermeer en Haarlem e.o. Chalet Parket komt met een mobiele showroom vol vloeren op afspraak bij u thuis.

Waarom : Wereldwijd neemt de biodiversiteit af en ook in de Haarlemmermeer. De afgelopen 25 jaar is een groot deel van de insecten uit ons landschap verdwenen. Insecten zijn van groot belang voor ons ecosysteem: zij zijn de bestuivers van de inheemse planten en vormen de voedselbron voor veel dieren.

Hoe: Chalet Parket heeft de rotonde ook in 2024 weer ingezaaid met veel verschillende bloemen en kruiden voor de vlinders, kevers en solitair levende wilde bijen en hommels. (Er wordt geen bijenkast geplaatst voor honingbijen). De rotonde ligt op de grens van stedelijk en landelijk gebied in de Haarlemmermeer en kan zo een groene corridor vormen. Met hulp van het NMCX, de gemeente Haarlemmermeer en  andere partijen hebben wij een beplantingsplan opgesteld voor een grotere biodiversiteit.
Wij hebben gekozen voor het zaaien van inheemse kleurrijke meerjarige bloemen met veel stuifmeel en nectar. Omdat de rotonde niet toegankelijk is voor mensen, kunnen we ook kwetsbare bloemensoorten zaaien.

Wanneer: In maart 2024 is de rotonde weer ingezaaid. We gaan via een fotoverslag op ons Instagram account en op onze website bijhouden hoe de rotonde tot bloei komt. Als u straks mooie foto’s heeft van de bloeiende rotonde, dan zouden wij het leuk vinden als u de foto’s stuurt aan: info@chaletparket.nl.
U kunt hier ook terecht met uw vragen of opmerkingen.

Klik hier om de video te bekijken

Deel dit bericht:

chalet parket rotonde