onderhoud van olievloeren

Waar moet u rekening mee houden?

Bij een (nieuwe) parketvloer zal u doorgaans geadviseerd zijn deze te onderhouden. Vloeren welke zijn afgewerkt met impregneerolie kunt u onderhouden met was of onderhoudsolie. Door het regelmatig aanbrengen van een was of olielaag zult u de vloer voor vele jaren een mooi uiterlijk geven. Daarnaast bespaart u geld door het grote onderhoud (kaal schuren en opnieuw afwerken) meestal voor vele jaren uit te stellen. Het aanbrengen van olie of waslagen dient zeer secuur te gebeuren. Dit advies geldt voor de olie producten.

Reiniging na leggen

In de eerste 2 à 3 weken de impregneerolie volledig laten doorharden en dus alleen vegen of stofzuigen. Geen vocht op de vloer en ook geen kleden plaatsen.

parketvloer

Dagelijkse reiniging van uw olievloer

Normale dagelijkse schoonmaak van een met olie behandelde parketvloer kan eenvoudig door deze regelmatig te stofzuigen (in borstelstand of eventueel voorzien van een speciale parketborstel) of met een stofwisser voorzien van stofwisdoekjes. 

Periodiek intensief reinigen

Bij intensief gebruik van de vloer kan ernstige(re) vervuiling optreden.
Reinig in dat geval de vloer met Lecol Intense Cleaner OH27. Deze producten zijn namelijk uitstekend geschikt voor het reinigen van een olievloer. Het product dringt dieper door in het vloeroppervlak waardoor een diepere en dus meer intensieve reiniging plaatsvindt.

Onderhoud

Het onderhoud dient men uit te voeren met OLIEFRIS . Het product dun en gelijkmatig aanbrengen middels een doek en gelijk droog wrijven. Droogtijd 2 tot 3 uur afhankelijk van de klimatologische omstandigheden. De vloer is begaanbaar als deze niet meer plakkerig aanvoelt. Frequentie: 1 a 2 maal per jaar en kan ook plaatselijk worden aangebracht.

Let op!

Gebruik alleen reinigingsmiddelen die geschikt zijn voor geoliede houten vloeren en dus niet de normale huishoudelijke producten. Deze kunnen namelijk de onderhoudslaag beschadigen en er bestaat een risico dat de vloer verkleurt. Ook bestaat er dan de kans dat een nieuwe laag onderhoudsolie slecht hecht. Te veel vocht zal tot zwelling en verkleuring van de vloer kunnen leiden. Dit kan onherstelbareschade aan uw parketvloer te weeg brengen.