Vloerverwarming

Parketvloer met vloerverwarming

Heeft u vloerverwarming en bent u op zoek naar een mooie parketvloer? Dat kan!
De meeste parket-en houtsoorten gaan prima samen met de meest voorkomende soorten vloerverwarming.

Hout is een natuurproduct. Dat maakt dat parketvloeren ook zo populair zijn. Geen enkel stukje hout is hetzelfde. Dus elke vloer is uniek!

Een parketvloer die op de juiste manier is gelegd en onderhouden gaat een mensenleven lang mee. Ook op vloerverwarming. Het is wel heel belangrijk dat er rekening wordt gehouden met een aantal belangrijke aandachtspunten en richtlijnen:

1: Zorg dat de luchtvochtigheid in huis altijd tussen de 45 en 65% is.
2: Kies een ‘stabiele’ houtsoort. Dit zijn bijvoorbeeld Eiken, Bamboe, Padoek, Merbau, Afzelia, Teak, Panga Panga, Wengé, Kambala of Afrormosia.
3: De parketsoort (dikte, breedte, opbouw) moet geschikt zijn voor vloerverwarming. Stelregel is: hoe dunner hoe rendabeler.
4: De parketvloer wordt vast verlijmd of bij sommige parketsoorten zwevend – wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.
5: De vloerverwarming heeft een maximale watertemperatuur van 45 graden (de bovenzijde van het parket mag maximaal 26 graden worden) en een minimale watertemperatuur van 18 graden bij vloerkoeling.
6: Laat de vloerverwarming continu aan staan op 20-21 graden. Dit is niet alleen beter voor de vloer maar is ook zuiniger en comfortabeler.
7: Hou rekening met het voorgeschreven opstookprotocol.

Wij geven je graag persoonlijk advies, toegespitst op jouw woonsituatie. We laten je de ontelbare kleuren, patronen en mogelijkheden zien en we geven je goede voorlichting en een doordacht advies over parket op vloerverwarming.

Wil je meer lezen over de mogelijkheden van parket en vloerverwarming? Ga dan naar het onafhankelijke platform www.vloerverwarmingenparket.nl en lees er alles over.

logo parket en vloerverwarming